ESTÜ Duyurular

“Yoğun Madde Fiziği” çalıştayı düzenlendi

Üniversitemiz “İleri Teknolojiler Araştırma ve Uygulama Merkezi (İTAM)” tarafından üniversite içi akademik etkileşim, altyapı paylaşımı ve işbirliği olanaklarının artırılmasına yönelik olarak düşünülen bir dizi çalıştaydan ikincisi olan “Yoğun Madde Fiziği” çalıştayı 9 Aralık 2021 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Üniversitemiz akademik çıktılarının da yoğun olarak kümelendiği önemli ve güncel alanlardan biri olması sebebiyle ikinci çalıştay konusu olarak belirlenen yoğun madde fiziği üzerine çalışan ve çalışmayı düşünen öğretim üyelerimizin ve lisansüstü öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği çalıştayda özellikle bu ve benzeri konularda araştırmalarda kullanılan deneysel ve teorik yöntemler ve araştırma olanakları çeşitli bölümlerden akademisyenlerimiz tarafından masaya yatırılırken, üniversitemiz bünyesinde bulunan araştırma altyapı olanaklarının da tanıtımları yapıldı.

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Burcu ARPAPAY’ın yaptığı ve Üniversitemiz Araştırma ve Lisansüstü Süreçler Direktörü Prof. Dr. Servet TURAN’ın açılış konuşmasıyla başlayan çalıştayda sırasıyla, Fizik Bölümünden Prof. Dr. Engin TIRAŞ, Elektrik ve Enerji Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Şükrü ARDALI, İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezinden Dr. Öğr. Üyesi İlker DEMİROĞLU, Fizik Bölümünden Prof. Dr. Yasemin ÇAĞLAR, Fizik Bölümünden Prof. Dr. Yüksel ERGÜN, İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezinden Dr. Öğr. Üyesi Burcu ARPAPAY, Fizik Bölümünden Doç. Dr. Mustafa KULAKCI ve Fizik Bölümden Prof. Dr. Uğur SERİNCAN konuyla ilgili sunumlarını yaptılar. Verimli geçen çalıştayda bilgi paylaşımının yanı sıra olası işbirlikleri ve gelecek projelere yönelik fırsatlar da değerlendirilmiş oldu. Yoğun Madde Fiziği Çalıştayı, İTAM Müdürü Prof. Dr. Uğur SERİNCAN’nın kapanış konuşması ile sonlandı.

Çalıştayda yapılan sunumlara buradan ulaşabilirsiniz.