ESTÜ Duyurular

“İki Boyutlu Sistemler ve Uygulamaları” çalıştayı düzenlendi

Üniversitemiz İleri Teknolojiler Araştırma ve Uygulama Merkezi (İTAM) tarafından üniversite içi akademik etkileşim, altyapı paylaşımı ve işbirliği olanaklarının artırılmasına yönelik olarak düşünülen bir dizi çalıştaydan ilki olan “İki Boyutlu Sistemler ve Uygulamaları” çalıştayı 4 Kasım 2021 tarihinde Zoom Meeting platformu üzerinden gerçekleştirildi. Üniversitemiz akademik çıktılarının da yoğun olarak kümelendiği önemli ve güncel alanlardan biri olması sebebiyle ilk çalıştay konusu olarak belirlenen grafen ve benzeri iki boyutlu malzeme sistemleri üzerine çalışan ve çalışmayı düşünen öğretim üyelerimizin ve lisansüstü öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği çalıştayda özellikle bu ve benzeri konularda araştırmalarda kullanılan deneysel ve teorik yöntemler ve araştırma olanakları çeşitli bölümlerden akademisyenlerimiz tarafından masaya yatırılırken, üniversitemiz bünyesinde bulunan araştırma altyapı olanaklarının da tanıtımları yapıldı.

Üniversitemiz Araştırma ve Lisansüstü Süreçler Direktörü Prof. Dr. Servet TURAN’ın açılış konuşmasıyla başlayan çalıştayda öncelikle İleri Teknolojiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Uğur SERİNCAN tarafından EsTEKİZ-Eskişehir Teknik Üniversitesi İş Zekası tanıtımı yapıldı. Sonrasında ise sırasıyla, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Nihan Kosku PERKGÖZ ve Prof. Dr. Feridun AY, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Yasemin ÇELİK, Makine Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Cem SEVİK, İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezinden Dr. Öğr. Üyesi İlker DEMİROĞLU ve Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Nuran AY konuyla ilgili sunumlarını yaptılar. Elli iki katılımcının dinleyici olması ile birlikte verimli geçen çalıştayda sunumlar sırasında bilgi paylaşımının yanı sıra olası işbirlikleri ve gelecek projelere yönelik fikir alışverişleri de yapıldı.